Nieuwe cao voor watersportbedrijven en zeilmakerijen

21 januari 2021

Er is een nieuwe HISWA/SZS-cao afgesloten voor watersportbedrijven en zeilmakerijen. HISWA-RECRON (ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie) en SZS (branchevereniging voor de Scheepsbenodigdhedenhandelaren, Zeilmakers en Scheepstuigers) gingen samen met CNV akkoord met het onderhandelingsresultaat. Deze nieuwe cao kent een looptijd van één jaar en geldt van 1 januari tot en met 31 december 2021.

HISWA-RECRON en SZS startten de onderhandelingen voor deze nieuwe cao in september 2020 met CNV. De onderhandelingen verliepen vlot. Afgelopen december 2020 raadpleegden HISWA-RECRON en SZS de cao-bedrijven over het onderhandelingsresultaat. Daaruit bleek dat vrijwel alle cao-bedrijven akkoord gingen met de uitkomsten van de onderhandelingen.

Duurzame inzetbaarheid
In de nieuwe cao is meer aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Een werknemer kan voortaan vanaf vijf jaar vóór zijn AOW-leeftijd gebruikmaken van de nieuwe 80-90-100 regeling. De werknemer werkt dan 80%, ontvangt hiervoor 90% loon terwijl zijn pensioenopbouw op 100% blijft. Deze maatregel is bedoeld om langdurige uitval van de werknemer te voorkomen en de werknemer gezond en fit tot aan zijn AOW-leeftijd te krijgen.

Je vindt de CAO in onze kennisbank: www.hiswarecron.nl/kennisbank/cao

Terug naar overzicht