2021-05-04 11:58:20

NOW 5 van start

4 mei 2021

Je kunt als werkgever vanaf donderdag 6 mei 2021 een aanvraag doen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Je kunt bij het UWV een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden april tot en met juni 2021.
Het loket gaat tien dagen eerder open dan aanvankelijk gepland. Het blijft ook langer open dan tijdens de eerdere ronden. Je kunt tot en met 30 juni terecht bij dit loket voor een aanvraag.

 

De voorwaarden voor NOW 5 zijn ongewijzigd. Heb je als werkgever een omzetverlies van minimaal 20 procent over een periode van drie maanden, dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 85 procent van je loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021.
In eerste instantie betaalt het UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het UWV betaalt dit voorschot in drie termijnen. Daarna vindt een definitieve afrekening plaats. Het kan zijn dat je het voorschot geheel of gedeeltelijk terug moet betalen.

De NOW is bedoeld als maatregel voor behoud van de werkgelegenheid in je bedrijf. Aan de regeling zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat je je werknemers gelegenheid geeft zich te scholen.  

Kijk hier voor meer informatie over NOW.

Kijk hier voor een overzicht van de verschillende aanvraagperiodes.

Terug naar overzicht