Nieuws

2020-05-13 14:08:24

Provincie Gelderland stelt COVID-19 hulpfonds voor Gelderse gemeenten

13 mei 2020

De provincie heeft een hulpfonds van 10 miljoen euro voor de Gelderse gemeenten ingesteld voor acute financiële  hulp aan gemeenten, als gevolg van COVID-19 . 
Deze hulp ondersteunt maatregelen handen of budget bij een te kort om vitale functies uit te voeren, noodopvang te regelen, activiteiten uit te voeren die voor sociale verbinding zorgen of om ondernemingen in de sectoren cultuur, sport, recreatie en toerisme of gemeenschapsvoorzieningen te ondersteunen. Heb je een hulpvraag, dan kan de gemeente subsidie aanvragen bij de provincie.

Je kunt als recreatieonderneming een hulpvraag bij uw gemeente neerleggen die ze kunnen financieren vanuit deze provinciale ondersteuning aan gemeenten.

De provincie heeft een subsidie voor gemeenten bij:
•             het inhuren van medewerkers om vitale functies uit te voeren;
•             het realiseren van noodopvang voor kwetsbare groepen of voor kinderen;
•             het uitvoeren van activiteiten om de sociale verbinding in een gemeente te versterken;
•             het verstrekken van tegemoetkomingen aan ondernemingen in de sectoren cultuur, sport, recreatie en toerisme en aan gemeenschapsvoorzieningen.

Oproep aan HISWA-RECRON-leden
HISWA-RECRON roept haar leden op om aan hun eigen gemeente te vragen welke ondersteuning c.q. tegemoetkoming  zijn aan recreatiebedrijven kunnen geven. 
Bijvoorbeeld een bijdrage in de kosten om bedrijven coronaveilig in te richten, algemene ondersteuningsvragen, wellicht directe financiële ondersteuning, etc.


Voor meer info klik hier 
 

Terug naar overzicht