Nieuws

2019-06-25 13:02:10

Recreatie Expert Team Drenthe gaat nog een jaar door

25 juni 2019

Ondernemers in de recreatie- en verblijfhoreca in Drenthe kunnen nog een jaar gebruik maken van het Recreatie Expert Team. Dit multidisciplinaire team adviseert ondernemers in de sector die bijvoorbeeld willen innoveren of investeren, die willen groeien en/of de verdiencapaciteit van hun bedrijf nog beter willen benutten.

Recreatie Expert Team
"De meeste ondernemers in Drenthe zijn wel bekend met het  Recreatie Expert Team", aldus Petra Ellens. Het team is inmiddels al vijf jaar actief in Drenthe en daarmee zijn er meer dan 40 recreatie- en (verblijfs)horecabedrijven in Drenthe geadviseerd. Het doel van het Recreatie Expert Team is te komen tot een kwaliteitsimpuls voor recreatie en verblijfshoreca om zo met elkaar te werken aan een nóg aantrekkelijkere vrijetijdprovincie. Het Recreatie Expert Team richt zich op het (op verzoek) adviseren van deze bedrijven middels de inzet van het genoemde multidisciplinaire expert team op maat en een coach.

Klankbord en kennis
“De recreatie- en (verblijf)horecasector in Drenthe kent enthousiaste en bevlogen ondernemers. Zij hebben vaak hele innovatieve ideeën om hun aanbod nog aantrekkelijker te maken. Hier gaan meestal behoorlijke investeringen mee gemoeid. Dan is het heel prettig als er vooraf een team van experts met een frisse en ervaren blik mee kijkt naar de nieuwe plannen. Hiermee voorkom je leergeld en kunnen de plannen nog sterker gemaakt worden” vertelt Sylvia Jansen, Projectcoördinator van het Recreatie Expert Team in Drenthe. “Ook moeten ondernemers in de sector tegenwoordig over zeer veel kennis van een veelheid aan onderwerpen beschikken. Het is dan heel waardevol om zoveel kennis in één keer in het bedrijf te kunnen halen. De kracht van het expert team zit in het samenbrengen van verschillende expertises aan tafel, waardoor het team  in staat is de situatie ter plaatse snel te doorgronden en gerichte, relevante adviezen te geven. Hiermee wordt de ondernemer geïnspireerd om de potentie van het bedrijf nog beter te benutten en nog meer resultaat te bereiken met zijn inspanningen.”

Resultaten
Dat deze aanpak goed werkt bewijzen de resultaten die de deelnemende bedrijven rapporteren. Van de deelnemers geeft 78% aan na deelname een betere toekomstvisie / strategie te hebben.  Bij 67% van de deelnemers is of wordt de kwaliteit van het aanbod verbeterd, 55% voert een professionelere bedrijfsvoering. Er zijn grootschalige investeringen gedaan en prachtige nieuwe concepten gerealiseerd. Zo kreeg Dwingeloo unieke sterrenstudio’s, startte ondernemende campingeigenaren in Hollandscheveld een pannenkoekenrestaurant bij hun camping en werd een hotel in Zorgvlied flink verbouwd als onderdeel van een nieuwe positionering.  Ook kreeg een heel nieuw recreatiegebied nabij Hoogeveen vorm en ontwikkelde een dagattractie in Drenthe een nieuwe marketingstrategie. Een groot aantal deelnemers rapporteren jaar na jaar toenemende omzetcijfers.

Niet voor niks kreeg deze landelijk unieke aanpak de afgelopen jaren navolging in verschillende andere regio’s in binnen- en zelfs buitenland.

Deelnemen
Geïnteresseerde ondernemers in Drenthe kunnen in 2019 nog gebruik  maken van het Recreatie Expert Team. Daarna stopt het project in zijn huidige vorm. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, waarbij geldt vol=vol. Aanmelden kan via de website van Recreatieschap Drenthe: www.recreatieschapdrenthe.nl/recreatieexpertteam

Het project wordt mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe.

Terug naar overzicht