Nieuws

2019-11-04 11:05:41

Sector wil in gesprek met Steenwijkerland over verhoging toeristenbelasting

4 november 2019

Ook al lijkt de verhoging van de toeristenbelasting van een euro per nacht naar anderhalve euro per nacht in 2021 niet veel, de impact die deze verhoging met zich meebrengt, is enorm.

RECRON stuurde samen met HISWA Vereniging, de ANWB, MarketingOost, MKB Nederland en VNO-NCW Midden een brief naar de gemeenteraad van Steenwijkerland om dit toe te lichten. We vrezen dat toeristen door de verhoging weg zullen blijven uit Steenwijkerland.

De verhoging kan vooral het verschil maken voor mensen die een goedkopere optie in een andere gemeente kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan grotere groepsaccommdaties, waar het verschil zomaar in de honderden euro's kan lopen. In de brief geeft Martin Maassen, regiomanger Overijssel, verschillende alternatieve opties voor het verhogen van de toeristenbelasting. Denkbaar is om verschillende tarieven per sector toe te passen. Bij een hotelovernachting is het verschil veel minder groot omdat het bedrag per nacht veel hoger is. Bij campings of groepsaccommodaties betreft het een veel groter deel van de overnachtingsprijs. 

Dinsdag 5 november wordt de begroting van 2020 besproken door de Gemeenteraad.

Lees ook:

Terug naar overzicht