2021-02-11 10:50:13

Succesvolle samenwerking Veluwe op1 krijgt vervolg

11 februari 2021

Tijdens een digitale bijeenkomst op vrijdag 5 februari hebben de 36 Veluwse partijen de samenwerking ‘Veluwe op1’ verlengd met vijf jaar. HISWA-RECRON is partner in deze samenwerking namens de recreatiesector. Drie jaar geleden werd de eerste overeenkomst Veluwe op1 voor het eerst door partijen ondertekend. Met de ondertekening geven de partners aan deze samenwerking in de VeluweAlliantie voort te willen zetten. In de VeluweAlliantie zijn Veluwse gemeenten en regio’s, recreatie- en horecaondernemers, dagattracties, grondeigenaren, natuurorganisaties, terreinbeheerders en de provincie vertegenwoordigd.

De ambities voor de komende jaren legden partijen al eerder vast in de VeluweAgenda 2030: de Veluwe is in 2030 een voorbeeldregio als het gaat om het verbeteren van de biodiversiteit en het verduurzamen van toerisme. Belangrijkste afspraak is samenwerking op en rond de Veluwe tot stand brengen en bevorderen door partijen bij elkaar te brengen, gezamenlijke initiatieven te starten, te ondersteunen en te begeleiden.

Samenwerking
De afgelopen drie jaar heeft de samenwerking geleid tot de start van een aantal grote samenwerkingsprojecten. Denk daarbij aan aanleg van routes voor fietsen, wandelen, MTB en ruiters, de nieuwe Recreatiezonering, Veluwe Remembers en de Belevingsgebieden Veluwe. Veluwe op 1 is een netwerksamenwerking op de Veluwe. Zo’n veertig partijen hebben zich aan dit netwerk verbonden. Van grondeigenaar tot recreatieondernemer, van overheid tot natuurorganisatie. Gezamenlijk doel: het behouden en versterken van de natuur, de economie en de leefbaarheid op en rond de Veluwe.

Recreatiesector vertegenwoordigt
Voor de ondernemers op de Veluwe is het van groot belang goed vertegenwoordigt te zijn in deze samenwerking. Daarom is HISWA-RECRON partner in de Veluwe Alliantie. Regiomanager Stijn Boode onderstreept dat belang: "De recreatiesector maakt zich, samen met alle ondertekenaars, sterk voor de Veluwe als duurzame en vitale vakantiebestemming. Wij gaan voor natuur-inclusief ondernemen: recreatie en toerisme met oog voor de natuur."

Meer informatie over de Veluwe op 1: Veluwe op 1 - Veluwe op 1

 

Foto: Geert Dijks ondertekent de samenwerkingsovereenkomst namens HISWA-RECRON.

Terug naar overzicht