Nieuws

2020-05-22 10:39:04

Toiletvoorzieningen weer toegestaan in Veiligheidsregio Flevoland en Gooi en Vechtstreek

22 mei 2020

Sinds vandaag, 22 mei 2020, staat in de noodverordening van Flevoland  en ook in die van Gooi en Vechtstreek dat besloten is tot de opening van toiletten voor campings, havens en andere recreatie-en natuurparken! Deze tekst en de interpretatie hiervan, is zojuist getoetst bij de woorvoerder van de veiligheidsregio Flevoland.Er is veel overlast van mensen die hun behoefte in de natuur doen en dat is onhygiënisch en vormt ook een gevaar voor de volksgezondheid. De veiligheidsraad Flevoland heeft dit duidelijk verwoord en onderbouwd in een brief aan het Ministerie van VWS.

HISWA-RECRON ontving berichten dat in heel Nederland fietsers, wandelaars en watersporters noodgedwongen gebruik maakten van bermen, bossen en eilanden om hun behoeften te doen. Zelfs enkele passanten op een jachthaven zochten een hoekje op achter het milieustation.

De veiligheidsregio's Flevoland en Gooi en Vechtstreek begrijpen het probleem dat al eerder door HISWA-RECRON is aangekaart en kiest voor ons standpunt dat toilletten - mits goed geregeld volgens de branche-protocollen - kunnen worden heropend. Gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen blijven voorlopig gesloten. HISWA-RECRON gaat uiteraard in gesprek met de overige veiligheidsregio's om dit goede voorbeeld te volgen.

Terug naar overzicht