2021-04-19 12:20:00

Van Emstede & Slager Advocaten is HISWA-RECRON Kennispartner

19 april 2021

Edwin Slager, directeur bij Van Emstede & Slager Advocaten heeft op 12 april jl. een overeenkomst getekend als HISWA-RECRON Kennispartner. Van Emstede & Slager Advocaten zijn al lange tijd verbonden aan de watersportsector via HISWA. Met dit partnerschap wordt de samenwerking wederom bevestigd, maar dan als kennispartner van HISWA-RECRON.

Ivo van Emstede is als nautisch advocaat al tientallen jaren dé expert in juridische zaken voor de jachtbouw- en watersportsector. Voor HISWA Vereniging heeft hij destijds de eerste versies van sets algemene voorwaarden ontwikkeld voor de bouw en aanneming van werk, expertise, bemiddeling, jachtverhuur, zeilscholen en lig- en bergplaatsen. Niet alleen honderden kleinere en middelgrote watersportbedrijven zijn vaste klant, maar ook superjachtbouwers.

“We zijn blij dat Edwin Slager, die Ivo van Emstede inmiddels heeft opgevolgd, de samenwerking met HISWA RECRON nu voortzet als Kennispartner. Met de expertise van het advocatenkantoor borgen wij samen de ervaring en juridische kennis in de branche. Het is belangrijk dat we onze leden kunnen doorverwijzen naar partijen als Van Emstede & Slager voor specialistische ondersteuning met kennis van de sector zelf. Dat scheelt tijd voor zowel de ondernemer als de jurist, aldus Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON.

“Ik kijk erg uit naar de verdere samenwerking met de mooie nieuwe organisatie HISWA-RECRON, aldus Edwin Slager. "Waar HISWA en RECRON elkaar hebben gevonden vanwege de vele raakvlakken, is ook op juridisch gebied sprake van vele raakvlakken."

"Van Emstede & Slager Advocaten (onderdeel van het samenwerkingsverband Leidseplein Advocaten) heeft van oudsher uitgebreide ervaring in de nautische wereld op het gebied van het contractenrecht en incasso (waaronder procesrecht) in het algemeen en onder meer de koopovereenkomst, consumentenrecht, bouw- en huurrecht in het bijzonder en op die gebieden kunnen wij alle leden van de nieuwe organisatie HISWA-RECRON, ook buiten de nautische wereld, graag en goed bijstaan, aldus Edwin Slager. Vanwege het samenwerkingsverband Leidseplein Advocaten hebben wij daarnaast ook vele andere rechtsgebieden in huis, zoals vastgoedrecht, arbeidsrecht en bestuursrecht, waarmee de organisatie en haar leden kunnen worden geholpen."

Terug naar overzicht