Nieuws

2020-04-16 15:06:41

Zet je bedrijf volop in de etalage voor de instroom van nieuwe (leerling)medewerkers

16 april 2020

HISWA-RECRON is lid van de Commissie Beroepsonderwijs van VNO-NCW. Bijna alle branches in Nederland nemen deel aan deze commissie.
Van de week werden de gevolgen besproken van de crisis voor het beroepsonderwijs. Een ronde langs de verschillende branches levert een divers beeld op: Sommige branches gaan op slot voor nieuwe (leerling) medewerkers, andere een beetje. Er zijn ook branches die weinig of geen gevolgen merken van de crisis.

Veel bedrijven in de (dag)recreatie en watersport(industrie) hadden de afgelopen jaren een groot tekort aan instroom van nieuwe (leerling)medewerkers. De grote behoefte aan nieuwe instroom is niet weg door Corona. De vraag is hoogstens tijdelijk wat minder in sommige bedrijven. Vergrijzing en ontgroening gaan namelijk gewoon door. Het tekort aan gekwalificeerde medewerkers in onze sector blijft dus gewoon voortduren. Naar verwachting is het aanbod van (leerling)medewerkers in september tijdelijk wat groter, omdat andere branches op slot gaan voor nieuwe instroom.

HISWA-RECRON raadt bedrijven daarom aan om nu te profiteren van deze situatie: Zet je bedrijf volop in de etalage. Investeer juist nu in de opleiding van nieuwe (leerling)medewerkers. Laat weten, dat je nieuwe instromers goed kunt gebruiken. 
Als je nu kunt investeren, voorkom je dat je straks met een tekort zit. Op enig moment neemt immers de vraag van andere branches ook weer toe en wordt het tekort weer groter.

HISWA RECRON roept bedrijven op vacatures te maken voor de instroom van nieuwe (leerling) medewerkers. Zet deze vacatures op je eigen site.

Op deze manier brengen we met elkaar de beroeps- en opleidingsmogelijkheden van de bedrijven in de sector met elkaar in beeld. Alleen samen kunnen we zorgen voor voldoende instromers. Juist nu!     

Terug naar overzicht