Nieuws

2020-06-02 08:00:00

Zomercursussen bij HISWA-RECRON zeilscholen van start

2 juni 2020

De bij HISWA-RECRON aangesloten zeilscholen zijn positief voor het aankomende zomerseizoen. Door extra maatregelen te nemen kunnen vanaf 5 juli, als de eerste zomervakanties beginnen, de zomercursussen weer starten. Vanaf 1 juni hoeven jongeren tot en met 18 jaar geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens georganiseerde sportactiviteiten. Dit is gunstig voor zeillessen in boottypes als een tweemans zeilboot en de kielboot. Zeil- en vaarscholen voor volwassenen hanteren wel de 1,5 meter afstand en geven bijvoorbeeld privélessen of instructie op afstand. 

Een aantal zeil- en vaarscholen gaven de afgelopen weken al cursussen aan zowel jeugd als volwassenen. In april en mei vond dit uiteraard plaats met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Vanaf 1 juli zijn ook samenkomsten tot 100 personen onder voorwaarden weer mogelijk. Een gunstig uitgangspunt voor de bij HISWA-RECRON aangesloten zeilscholen. Met deze voorwaarden en een goed uitgewerkt protocol kunnen jeugdzeilscholen de zomerweken door laten gaan. De bij HISWA-RECRON aangesloten zeilscholen gaan dit doen met een door de branche opgesteld protocol dat voldoet aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. In Friesland is al goedkeuring verleend aan deze aanpak. Uitgangspunt is dat een zeilweek met een gezonde groep deelnemers en begeleiders start. Dit wordt gecontroleerd door middel van de door het RIVM voorgeschreven controlevragen. Gedurende de zeilweek wordt het verspreidingsrisico beperkt door de groep af te sluiten van de buitenwereld en door te werken met vaste contactgroepen. 

De protocollen worden op dit moment voor de verschillende locaties specifiek gemaakt en de komende weken bijgehouden op de actualiteit. Door te werken met een protocol kunnen de zeilscholen de instructeurs, medewerkers en de cursisten goed voorbereiden op de zomerweken. 
 

Terug naar overzicht