Watersport en recreatie vereist eigen opleidingsinfrastructuur

Het werk in de watersport- en recreatiesector neemt toe in omvang en wordt complexer, maar moet met minder medewerkers uitgevoerd worden. Bedrijven moeten dus slimmer gaan werken. Onder andere door jongeren en zij-instromers te verleiden om een opleiding in de watersport of recreatie te volgen. Een passende opleidingsinfrastructuur op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau is daarbij essentieel.

Ons standpunt

De vraag naar (water)recreatie neemt toe. Consumenten willen vaker recreëren op maat, zowel op het land als op het water. Er is bijvoorbeeld meer vraag naar luxe. Er ontstaan steeds nieuwe vormen van recreëren.

Daarom moeten bedrijven beschikken over medewerkers die voldoende zijn toegerust voor hun taken. Een specifieke opleidingsinfrastructuur is belangrijk. Verder moeten werkenden gestimuleerd worden om zich verder te ontwikkelen in hun loopbaan.

Wat willen we bereiken

Werkzoekenden en werkenden in de sector kunnen allemaal beschikken over een relevante opleiding, die past bij de taken die zij uitvoeren.

Lees meer

  • In onze Kennisbank (alleen voor leden) vind je meer informatie over onze activiteiten, diensten en producten op het gebied van arbeidsmarkt.
  • Informatie over opleidingen en beroepen vind je hier.
  • Op recron.nl vind je alle vacatures in de leisure en recreatie
  • Op hiswa.nl vind je alle vacatures in de jachtbouw en watersport

Benieuwd naar onze overige standpunten omtrent positionering?