Start Hospitality Hub Schouwen-Duiveland. Niets doen is geen optie!

18 oktober 2023

Dinsdag 17 oktober richtten negen ondernemers in de Recreatie en de Horeca een Hospitality Hub op samen met de lokale overheid en het onderwijs in Zierikzee. Met elkaar spannen deze partijen zich in voor goed werkgeverschap.

De ondernemers willen niet alleen volop aandacht voor hun gasten, maar óók volop aandacht voor de medewerkers in hun bedrijf. Goed opgeleide medewerkers zijn schaars op de arbeidsmarkt. Daar moet je dus wat voor doen om ze binnen te halen én om binnen te houden: een prettige werksfeer, ontwikkelkansen, leuke werknemersvoordeeltjes én een goed salaris!
De ondernemers proberen dit met elkaar te realiseren. Als je de concurrentie aangaat met collega-bedrijven op het gebied van medewerkers, dan blijven er alleen verliezers over. Op deze manier proberen deze ondernemers scholieren, studenten, zij-instromers én hun werknemers een leven lang te interesseren voor een aantrekkelijke loopbaan in de gastvrijheidssector.  

HISWA-RECRON, KHN, ANVR en CLC Vecta sloten van de zomer al een Hospitality Pact af met elkaar om de problemen in de arbeidsmarkt te lijf te gaan.
HISWA RECRON beschouwt het afsluiten van de Hospitality Hub in Schouwen-Duiveland als een concrete uitwerking van dit Pact.

Negen ondernemers zijn gestart. Nieuwe ondernemers zijn welkom in Schouwen-Duiveland.
Wil je in een andere regio een Hospitality Hub starten? Dat kan natuurlijk ook!
Neem gerust even contact op via de mail: h.vanoord@hiswarecron.nl

In de bijlagen vind je meer informatie over de uitwerking van de Hospitality Hub.     

 

Terug naar overzicht