HISWA-RECRON ageert tegen BAG-registratie op gezonde recreatiebedrijven

16 mei 2024

Zadel actieve gezonde recreatiebedrijven niet op met extra lastendruk 

De gemeente Dalfsen heeft onlangs aangegeven dat elke recreatieondernemer rekening moet houden met het registreren van standplaatsen in de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). Regiomanager Petra Ellens, van HISWA-RECRON - de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie -  heeft bij de gemeente erop aangedrongen niet op elk recreatiebedrijf deze registratie door te voeren. In een uitgebreide brief weerlegt zij waarom de argumenten van de gemeente in haar optiek niet standhouden.

Een eigen adres kan een recreant die graag permanent op een camping verblijft bevestigen in zijn wens te gaan wonen in zijn chalet. De behoefte van de gemeente om inzicht te krijgen wie permanent en dus illegaal verblijft op een recreatiebedrijf kan via de eigen basisadministratie al verkregen worden.

Ellens betoogt tevens dat het effectiever is de BAG desnoods alleen in te voeren bij die bedrijven waarvan al bekend is dat ze geen toeristische functie meer hebben.
Extra toezicht op deze bedrijven klinkt logisch maar ga actieve gezonde recreatiebedrijven niet met extra lastendruk opzadelen met een instrument dat averechts kan werken. De inrichting en dus de standplaatsen wijzigen nog wel eens op een dynamisch recreatiebedrijf. Het eenmalig gesubsidieerd door het rijk van het vastleggen van standplaatsen, heeft op deze bedrijven weinig nut. Gemeenten kunnen hun schaarse middelen vast wel beter besteden, besluit Ellens.

 

Meer informate

Standplaats stacaravan hoort niet in BAG (hiswarecron.nl)

Petra Ellens, regiomanager Overijssel
p.ellens@hiswarecron.nl 
T 06-53328501

Terug naar overzicht