HISWA-RECRON voorkomt verhoging btw-tarief

27 oktober 2023

In de nacht van 25 op 26 oktober was het nog erg spannend, maar het amendement van Pieter Omtzigt (NSC) over het verhogen van het btw-tarief op onder andere vakantieparken is verworpen. Dit betekent dat de wetwijziging voor het belastingplan 2024 niet doorgaat. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft tegen het amendement en dus het voorstel gestemd.

HISWA-RECRON heeft er achter de schermen alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het amendement geen doorgang zou vinden. Er is een brief naar de Tweede Kamer gegaan en naar de Vaste Kamercommissie Financiën. Daarnaast hielden we intensief contact met meerdere fracties en Kamerleden. Een speciale dank gaat uit naar partijen die tegen hebben gestemd, waaronder de VVD en het CDA, BBB, en de PVV. Mede door hun inzet is het gelukt om een meerderheid te vinden tegen het voorstel.

Desondanks gaat de discussie verder over het verlaagde btw-tarief en ook in de komende periode zal HISWA-RECRON zich voorbereiden en verzetten tegen een verhoging van het btw-tarief voor de verblijfsrecreatie.

 

De uitslag vind je hier.

Terug naar overzicht