Energiebesparing en verduurzaming

Duurzaam Gastvrij Gelderland

Ben je een recreatieondernemer in Gelderland? Wil je weten welke verduurzamingsmaatregelen bij/voor jou zinvol zijn of zoek je hulp bij de uitvoering van jouw verduurzamingsplannen? HISWA-RECRON en KHN helpen je verder!

Duurzaam Gastvrij Gelderland helpt ondernemers

Duurzaam Gastvrij Gelderland helpt ondernemers

Met Duurzaam Gastvrij Gelderland willen HISWA-RECRON en KHN het bestaande aanbod op het gebied van energiebesparing en verduurzaming voor de branches toegankelijker en duidelijker maken voor Gelderse ondernemers in de verblijfsrecreatie, dagrecreatie, evenementenbranche, jachthavens/watersport en horeca.

Dit doen we samen met Stichting KMVK (GreenKey/Blauwe Vlag) en Stichting BespaarGarant en is mede tot stand gekomen door een subsidie van de Provincie Gelderland.   >> lees verder


Als ondernemer kun je deelnemen aan informatie- en themabijeenkomsten die HISWA-RECRON organiseert. Tijdens deze informatiebijeenkomsten krijg je informatie over het aanbod dat bestaat voor de verduurzaming van jouw bedrijf en tijdens de themabijeenkomsten gaan we dieper in op specifieke projecten en thema’s die voor jou relevant zijn. En je kunt als ondernemer deelnemen aan een gesubsidieerd energiegesprek via BespaarGarant en kiezen voor een begeleidingstraject om energiebesparing stapsgewijs aan te pakken.

 

 

Plan een gratis online adviesgesprek

Ben je ondernemer in de vrijetijdssector van Gelderland? Wil je weten welke verduurzamingsmaatregelen bij/voor jou zinvol zijn of zoek je hulp bij de uitvoering van jouw verduurzamingsplannen? 

Wij kunnen je helpen met de volgende vragen: 

> Welke duurzame maatregelen zijn voor mijn onderneming/bedrijf het meest interessant en hoe snel verdien ik dit terug?

> Wat is de beste financieringsvorm hiervoor en welke subsidies zijn er?
 

Aan welke projecten kun je deelnemen?

Aan welke projecten kun je deelnemen?

Er zijn in Gelderland veel aanbieders actief om ondernemers in de (water)recreatie, toerisme en horeca te helpen met  verduurzamen.

Ervaringen van ondernemers over verduurzamen en energie besparen/opwekken?

Ervaringen van ondernemers over verduurzamen en energie besparen/opwekken?

Welke bedrijven zijn jou voorgegaan en hebben al energiebesparende maatregelen en/of verduurzaming in zijn/haar bedrijf doorgevoerd? 

Meer informatie o...

Meer informatie over subsidies, regelingen, wetgeving en duurzaamheidslabels

Naast de verschillende Gelderse projecten zijn er uiteenlopende (landelijke) subsidieregelingen en is er wet- en regelgeving waaraan je als ondernemer moet voldoen. Kijk hieronder voor meer informatie. 

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

 • Wat is het doel van Duurzaam Gastvrij Gelderland?

  Voor de provincie Gelderland is een gezonde en duurzame vrijetijdssector belangrijk. Met Duurzaam Gastvrij Gelderland willen HISWA-RECRON en KHN het bestaande aanbod op het gebied van energiebesparing en verduurzaming voor de branches toegankelijker en duidelijker maken. De organisaties richten zich op ondernemers in de (water)recreatie en horeca. De campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting BespaarGarant en Stichting KMVK.

   

 • Waarom met BespaarGarant een afspraak maken?

  HISWA-RECRON , KHN en BespaarGarant zijn een samenwerking aangegaan om ondernemers in de horeca- en (water) recreatieondernemers in Gelderland te helpen met verduurzamen.

  BespaarGarant staat voor:

   

  • Gemak: besparen en opwekken van energie is best lastig, dat kan en moet veel makkelijker worden
  • Vertrouwen: je wilt erop kunnen vertrouwen dat de techniek gegarandeerd is en doet wat die hoort te doen
  • Financiering: je wilt de energiebesparende investering slim financieren uit de lagere energiekosten of zelfs energiebesparing als een off-balance dienst afnemen.
 • Hoe kan ik een online adviesgesprek plannen?

  Je kunt direct een gratis online adviesgesprek maken door een datum in de online kalender te prikken. Daarna wordt er contact met jou opgenomen door BespaarGarant.