Cao Recreatie 2024 – 2025: definitief akkoord  

6 maart 2024

Zowel de leden van HISWA-RECRON als de leden van FNV Recreatie en CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat van de Cao Recreatie. Dat betekent dat er een definitief Cao akkoord is, dat geldt voor de leden in de verblijfsrecreatie en voor de HISWA-RECRON leden die zich vrijwillig bij deze cao hebben aangesloten. De looptijd is 2 jaar.

HISWA-RECRON is blij met het resultaat. “Om uiteindelijk tot goede afspraken te kunnen komen is er een intensief en vrij lang proces met de vakbonden doorlopen. We lagen aan het begin zeer ver uit elkaar over de loonstijging. Er lag 14% per 1 januari 2024 op tafel, bij een éénjarige cao. Dat was voor ons niet acceptabel. Realisme was ver te zoeken. Maar ook intern moet je het eens zijn. De Cao Recreatie is bedoeld als “one size fits all”: grote en kleine recreatiebedrijven passen dezelfde cao toe. Wat dat betreft complimenten aan de leden van onze eigen cao commissie, die steeds weer het belang van alle leden in de sector voor ogen hielden", aldus Martin Merks, manager sociaal beleid..

"Het is een cao met een looptijd van twee jaar geworden. Dat geeft duidelijkheid en rust in de sector. Voor veel MKB ondernemers is de cao een spoorboekje. Deze bedrijven kennen geen P&O medeweker of HR professional. Men vertrouwt op de cao. Tevens denken wij dat met een looptijd van 2 jaar de stevige loonafspraken te verantwoorden zijn”, vervolgt Martin Merks,.

Verder is de tekst van de cao herschreven. Minder juridisch, waardoor bepalingen duidelijker zijn geworden. Met kleuren wordt aangegeven wat in het bijzonder voor de werknemer en de werkgever geldt.

De nieuwe cao tekst verschijnt op korte termijn.

Zie voor verdere details over de Cao Recreatie en de actuele salaristabellen: Cao Recreatie (hiswarecron.nl)

 

Meer informatie: Martin Merks, manager sociaal beleid, m.merks@hiswarecron.nl “

 

 

De Cao Dagrecreatie is met één jaar ongewijzigd verlengd. Conform de afspraak in deze cao worden de salarissen verhoogd op basis van de afgesproken indexatie in de Cao Recreatie. Op Cao Dagrecreatie (hiswarecron.nl) zijn de nieuwe salarissen per 1 januari 2024 gepubliceerd. De ongewijzigde cao tekst voor 2024 volgt op korte termijn.

 

Terug naar overzicht