Regelgeving beheer speeltoestellen


Gepubliceerd: 01/08/2019

Aan welke wettelijke verplichtingen moet u, als beheerder van speeltoestellen, voldoen?

Volgens de Nederlandse wet (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen of Was) moeten speeltoestellen in de (semi-)openbare ruimte veilig zijn. Als verantwoordelijke van speeltoestellen koop je goedgekeurde speeltoestellen. Je hebt de verantwoordelijkheid dat deze speeltoestellen goed geplaatst worden met de juiste ondergrond. Goed beheer zorgt ervoor dat een veilig speeltoestel veilig blijft. Dit houdt in: dat er een beheersplan is, dat de toestellen volgens dit plan regelmatig gecontroleerd worden, dat zij goed onderhouden worden en dat deze activiteiten bijgehouden worden in een logboek. Met behulp van de stappen in deze folder kun je jouw speeltoestellen makkelijk en goed beheren en maak je aantoonbaar dat je aan de wettelijke verplichtingen voldoet. Ga aan de slag!

VeiligheidNL heeft in samenwerking met de NVWA een stappenplan/beheersplan voor het goed beheren van speeltoestellen, zodat u aan de wet voldoet.

Certificering
Het toestel moet gecertificeerd zijn. Is dit niet het geval, dan moet de beheerder het voor in gebruik name laten keuren door een door de minister aangewezen keuringsinstelling (AKI). Speeltoestellen die al vóór ...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA RECRON leden. Bent u nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA RECRON lidmaatschap of meld u direct aan!

Inloggen   

Tags: Regelgeving speeltoestellen veiligheid stappenplan